Ansvarligt spil på nettet – Undgå ludoman

0

Lige så underholdende som spil på nettet kan være, lige så ødelæggende kan det faktisk være. Desværre oplever man en del ludomani i Danmark, derfor ønsker vi med denne artikel at give dig nogle gode værktøjer til at undgå at komme ud på den forkerte side, hvor online spil ikke er sjov og underholdende mere, men en afhængighed. 

Sæt grænser for dig selv

Til at starte med anbefaler vi at du sætter nogle grænser for dig selv, så du har noget håndgribeligt at arbejde med.
Du skal selvfølgelig aldrig spille for mere end du har råd til at tabe, derfor anbefaler vi at du starter med at kigge på din økonomi. Vi vil i dette eksempel tage udgangspunkt i at vi har 1000 kroner om måneden at spille for, da vi mener det er et beløb som rammer de fleste. 

Når du har sat din grænse, som i vores eksempel er 1000 kroner – så anbefaler vi at du deler dem yderligere op. Her er vores erfaring at dele dem op i 4 lige store dele, så man har 250 kroner til hver uge er den bedste løsning. 

Det giver mulighed for en del odds, hvis man oddser for 10-20 kroner af gangen. Også selvom det skulle være en uge, hvor der er mange kampe kan man spille på en del væddemål.

Grunden til at vi gerne vil dele vores månedlige budget op er, at det vil være utroligt ærgerligt at tabe det hele på den første uge. Det er her man tit ser folk begynder at tage penge andre steder fra deres budget for at spille, og vinde det tabte tilbage. Ved at begrænse sig til de 250 kroner om ugen, så ved man at næste uge skal man nok få samme beløb igen. 

Hold regnskab med dit spil

Vi kan anbefale at du føre en eller anden form for regnskab med dit spil, så du har styr på hvor meget du vinder og taber. På den måde kan du let og enkelt se hvordan det går dig for tiden. Selvom du måske er vindende i en periode, så anbefaler vi ikke at man pludselig begynder at oddse større og større beløb. For pludseligt så bliver det svært at gå tilbage til mindre beløb igen.
Det bedste råd vi kan give dig er simpelt hen – husk ansvarligt spil – og skulle du komme ud i problemer, så har vi i Danmark gode muligheder for rådgivning hos f.eks. Center for Ludomani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *