Hjemmeundervisning i samfundsfag

0

For mange mennesker er samfundsfag blot et fag i skolen, men for at mestre dette fag kræver det en masse andet. Det kræver en naturlig interesse og nysgerrighed for, hvad der sker i verden omkring os.


Hos mange unge mennesker i dag oplever man sjældent, at de bruger meget tid på at læse diverse nyheder. Hvilket er utrolig ærgerlig, da de misser rigtig meget samfundsmæssig nyttig information. 

I dag er de primære kilder til mange yngre generationers nyheder de sociale medier, hvilket man skal være lidt skeptisk for. 

Læs rigtige nyhedssider

Som samfundsfagslærer gennem mange år skærer det mig i hjertet, at ungdommen i dag ikke bruger tid på at læse de dagens nyheder på en rigtig nyhedsside. Jeg har accepteret at nyheder ikke længere læses i aviserne, men online.

Men at folk ikke vælger et ordentligt medie er ikke mig stadig en gåde – det vil kunne give folk en større indsigt i hvad der FAKTISK sker rundt omkring på nettet. 

I disse tider er der også en tendens til at man ser mange opslag på diverse Facebook sider med, hvorfor politiet har været aktive i et bestemt område. Før i tiden var det nærmest vanen tro at man læste politirapporten

Fra lærer til forældre

Min bøn til jer som forældre er derfor at inddrage jeres børn mere i, hvad der sker rundt omkring i verdenen. Det kan være ved at læse nyheder sammen om morgenen, eller at se tv avisen sammen om aftenen. 

På den måde kan børnene se hvad der sker i verdenen, og i som forældre har mulighed for at forklare hvorfor de forskellige ting sker. Jeg kan tydelig mærke forskel på børn der ikke læser nyheder og børn der gør i min undervisning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *